Ανασκόπηση crowdfunding καμπάνιας (Οκτώβριος-Ιανουάριος 2023)

ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ

Αγαπητές φίλες και φίλοι.

Από την έναρξη της καμπάνιας μας έχουν περάσει πάνω από 3 μήνες.

Σε αυτή την περίοδο είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα και καθυστερήσεις που οφείλονται σε υποκειμενικούς και αντικειμενικούς λόγους. Θα θέλαμε αυτή τη στιγμή να κάνουμε μία ανακεφαλαίωση των ενεργειών που έχουμε κάνει καθώς και των χρημάτων που έχουμε μαζέψει.

Όλο το φθινόπωρο ο μηχανικός μας κ. Κεχαΐδης δούλεψε αφιλοκερδώς αλλά με πολλή επιμέλεια στην αποτύπωση του κτιρίου καθώς και στις επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Τον ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για την γενναιοδωρία του, και δεσμευόμαστε η δουλειά του να εκτελεστεί όσο πιο πιστά γίνεται για να γίνει το όμορφο δημοτικό σχολείο των Μαντριών ακόμα πιο όμορφο, πιο φιλικό, πιο ασφαλές και πιο λειτουργικό.

Έχουμε καταθέσει τα σχέδια στον Δήμο Ικαρίας και έχουμε την διαβεβαίωση από τον Δήμαρχο κ. Καλαμπόγια καθώς και από τον μηχανικό του δήμου κ. Κατσάφαρο ότι θα εκδοθεί οικοδομική άδεια το επόμενο διάστημα. Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος έχει δεσμευτεί μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση μεγάλου μέρους των οικοδομικών υλικών και είμαστε ευγνώμονες για αυτή τη δέσμευση.

Η καμπάνια χρηματοδότησης του έργου έχει προχωρήσει αρκετά. Έχουμε ήδη μαζέψει περίπου 7800€ (43% του στόχου) από διάφορες πηγές χρηματοδότησης. Είναι αρκετά για να υλοποιήσουμε το βασικό και κυριότερο μέρος του έργου δηλαδή την αντικατάσταση της στέγης όταν και όποτε εκδοθεί η άδεια.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμπολίτες μας από κάθε άκρη της Ελλάδας (και όχι μόνο) που συνέφεραν οικονομικά στο εγχείρημά μας με καταθέσεις στην τράπεζα ή στην πλατφόρμα του Ιndiegogo ή που αγόρασαν κουπόνια. Φίλοι προσωπικοί, φίλοι από το χώρο του θεάτρου ή της τέχνης, συγγενείς, συμπατριώτες αλλά και πολλοί που είμαστε ακόμη άγνωστοι μεταξύ μας κατέθεσαν την εμπιστοσύνη τους στην ομάδα μας ότι θα καταφέρουμε δηλαδή να φτάσουμε αυτόν τον πολύ υψηλό αλλά όμορφο στόχο. Δεσμευόμαστε ότι κάθε ευρώ που έχουμε λάβει θα το πολλαπλασιάσουμε με την προσωπική μας εργασία και θα το εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έτσι ώστε να αποκτήσει το νησί μας το πρώτο του κλειστό θεατράκι.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά:

  • Την θεατρική Ομάδα Σάμου, μαζί με την ευχή να συνεχίσει να είναι αυτό που είναι, δηλαδή, κινητήριος δύναμη και πηγή έμπνευσης για εμάς και πολλές ακόμα ομάδες στο Αιγαίο,
  • Την κίνηση πολιτών Ραχών που με την ακούραστη δουλειά των μελών της εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια έχει μετατρέψει την περιοχή των Ραχών σε έναν αξιομνημόνευτο τόπο καλλιτεχνικών γεγονότων και τέλος
  • ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρία Heretic και στον Γιώργο Καρναβά. Να του ευχηθούμε να συνεχίσει να παράγει τα «αιρετικά» του αριστουργήματα και να τα ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο. Μας κάνει υπερήφανους.

Εδώ θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι η χρηματοδότηση της καμπάνιας μέσω της πλατφόρμας του Indiegogo έχει λήξει από μέσα Δεκεμβρίου όμως είναι πολύ πιθανό να ξανανοίξει σε κάποιον από τους επόμενους μήνες.

Οπότε για τις επόμενες εβδομάδες αυτοί που θα ήθελαν να συνεισφέρουν μπορούν:

Οι κάτοικοι της Ικαρίας με κουπόνια που διατίθενται στο «Μαέρικο» και στο «Γεωπονικό» στο Χριστό Ραχών καθώς και στον «Ψύλλο» στον Εύδηλο
και οι εκτός Ικαρίας με μήνυμα στο mail μας duendetheater@gmail.com για να τους ενημερώσουμε για το αν έχουν ολοκληρωθεί οι εκκρεμότητες με τον τραπεζικό μας λογαριασμό. Στο mail μας επίσης μπορούν να απευθυνθούν όσοι θα θέλανε να τους στείλουμε την απόδειξη που έχουμε κόψει για τη συνεισφορά τους.

Φιλιά σε όλους σας.
DUENDE!