Η Tαράτσα

Το αριστούργημα του Jean-Claude Carriere “Η ταράτσα” έχει τη χαρά να παρουσιάσει η θεατρική ομάδα DUENDE.

Το έργο είναι μία υπαρξιακή φάρσα για την έλλειψη επικοινωνίας, τη μοναξιά, τις λάθος επιλογές μας, τον έρωτα και το “τέλος” που πολλές φορές αναβάλλεται.

Ο πολυγραφότατος και πολυβραβευμένος Jean-Claude Carriere, περισσότερο γνωστός ως σεναριογράφος του κινηματογράφου («Η Διακριτική Γοητεία της Μπουρζουαζίας», «Το Σκοτεινό Αντικείμενο του Πόθου», «Η Αβάσταχτη Ελαφρότητα του Είναι» κ.α.), υπογράφει ένα θεατρικό σενάριο γεμάτο χιούμορ για όλα τα μεγάλα θέματα της ζωής μας.

Στην “Ταράτσα” ένας άντρας και μια γυναίκα χωρίζουν. Προτού η γυναίκα φύγει, άλλοι υποψήφιοι ενοικιαστές θα περάσουν για να δουν το διαμέρισμα του ζευγαριού. Καινούριες σχέσεις θα δημιουργηθούν μεταξύ των μόνιμων ενοικιαστών και των υποψηφίων, σχέσεις που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα εξελιχθούν…

Ο ίδιος ο συγγραφέας αναφέρει: Όταν παρακολουθώ το έργο μαζί με τους θεατές παρακολουθώ και αγωνιώ μαζί τους και ελπίζω να βρω μιαν απάντηση στα ερωτήματα που προκύπτουν από την εξέλιξη του έργου.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία, σκηνικά*, φωτισμοί, πρόγραμμα: Βασίλης Λουκάς
Κοστούμια: Κωστής Πλάκας, Ανθώ Πλάκα
Κατασκευή σκηνικών: Γιάννης Ντετές, Κωστής Πλάκας
Αφίσα: Καλλιρόη Κατσαφάνα
Υποβολείο/έλεγχος ήχου: Ροδόπη Στενού, Γιάννης Μαυριάς
Τεχνικός Φωτισμού: Γιάννης Ντετές

Παίζουν

Χαρά Μάνταρα, Κωνσταντίνος Παυλίδης, Μαργαρίτα Τσάρα-Γιαννακοπούλου, Ελευθερία Κανέτη, Ηλίας Μπακόπουλος, Κωστής Πλάκας, Λευτέρης Κουτούφαρης

 

έτος

2023

συγγραφέας

Jean-Claude Carriere

παραστάσεις

4 Μανδριά, 2 Εύδηλος, 2 Άγιος Κήρυκος, 2 Άγιος Δημήτριος Ραχών, Σύρος